Äggsallad med tonfisk på rostat bröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggsallad med tonfisk på rostat bröd

Enkel att göra, lika god hemma som på utflykten. Packa äggsalladen med tonfisk och de rostade bröden för sig i en kylväska. När det är dags att äta lägger du ihop äggsalladen med tonfisken på det rostade brödet. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.
  2. Häll av tonfisken och dela den i grova bitar i en bunke. 
  3. Tillsätt ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med 3 krm chiliflakes, 2 krm salt och 1 krm peppar. 
  4. Klicka äggröran på rostat bröd. Garnera med gräslök och körsbärstomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, om lämpligt bröd används.
Fri från mjölkprotein, om lämpligt bröd används.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 200 g tonfisk i olja
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 4 msk majonnäs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm chiliflakes
  • rostat bröd till servering
  • finskuren gräslök och körsbärstomater till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1399 kJ / 334 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept