UNDER 30 MIN | Enkel

Ägghalvor med lax, kapris och citron

Ägghalvor till jul, midsommar och påsk är ett måste! Prova detta recept där varmrökt lax, smakrik kapris och frisk citron tillsammans med majonnäs blir en härlig röra att toppa ägghalvorna med.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 10–12 minuter och spola kallt. Skala och halvera äggen.
  2. Bryt laxen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. Toppa äggen med röran och extra gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk finskuren gräslök (+ extra till dekoration)