Äggcocotte med löjrom

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Äggcocotte med löjrom

Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Äggcocotte med löjrom

Ingredienser

6 portioner
6 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)

Till servering

2 förp löjrom eller stenbitsrom (à 80 g)
2 dl smetana eller crème fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
bröd

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegod förrätt på påskbordet. Rommen och smetana bröt av fint mot den lena äggcocetten.

    Annica

  • Riktigt god, och snabb och enkel att laga! Bytte grädde mot bara mjölk då grädden blir väldigt mäktig. Hade grovriven ost denna gång, nästa ska jag pröva riktigt finriven för att få en jämna, lenare fördelning i hela smeten. Utan smetana och rom så är det även ett enkelt mellanmål.

    Angelika

  • Med lite babyspenat i botten på cocotterna blev det perfekt och mycket uppskattat av gästerna. Så enkelt och så gott!

    Ulla

Testa liknande recept

  • Pâte à choux - tre varianter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbotten Royal
    Betyg 3.5 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanapé med löjrom och citronsmetana
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad