Ägg- och räkröra med gravlax

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ägg- och räkröra med gravlax

Gravlaxskivor serverade på kavring med en röra på ägg och räkor samt forellrom till garnering, en förrätt med lax som inte går av för hackor. Med wasabipasta och hovmästarsås smaksätter du räkröran som serveras sval.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ägg- och räkröra med gravlax

Ingredienser

10 portioner
2 - 3 små ägg
2 burkar räkor i lake (à 360 g)
1/2 kruka gräslök
1 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub)
2 dl hovmästarsås
salt
peppar
10 skivor kavring
10 skivor gravlax (10 skivor motsvarar ca 300 g)
ca 50 - 75 g forellrom till garnering

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • kan det bli fel med de godaste råvaror som går att hitta? räkor, lax och ägg. mums filibabba

    Anders

Testa liknande recept

  • Hovmästarräkor
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsräkor med pepparrot
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparrot- och forellromspotatis
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägghalvor med grillad sparris och rom
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skaldjurscheesecake
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad