Ägg- och potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ägg- och potatissallad

Förtjusande ägg- och potatissallad som är mycket enkel att tillaga. Salladen har en härlig smak av fräsch gräslök, rödlök och dijonsenap och blir fantastiskt mumsig med den fluffiga crème fraichen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka 4 ägg. Tärna potatisen.
  2. Rör samman övriga ingredienser till salladen. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner ägg och potatis. Servera salladen som den är på ett vackert fat. Garnera med resten av äggen och dillkvistarna.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kokta ägg
  • 8 kokta potatisar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • dillkvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden