Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägg och bacon

Lyxiga ägghalvor med en förtjusande röra av crème fraiche, riven parmesanost, pressad vitlök och hackad persilja. Toppa med en knaperstekt baconrulle, hackad valnötskärna och en bit hyvlad parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela baconbitarna i 8 bitar (för 4 port). Rulla ihop till små, tajta rullar och stek i ugnen tills de blivit knapriga, ca 15 minuter.
  3. Koka äggen i 5 minuter. Dela på mitten.
  4. Blanda riven parmesan, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Fördela röran på äggen. Toppa med baconrulle. Garnera med hackad valnötskärna och en liten bit hyvlad parmesan.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 skivor bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
Garnering
  • hackad valnötskärna
  • en liten bit hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?