Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Vad sägs om en skiva toast med pocherade ägg, hollandaisesås, smörstekt tryffelspenat och kallrökt lax? Ett fint recept som varierar en populär klassiker – om den nu ska heta Ägg Benedict, Ägg Florentine eller Lax Benedict? Kärt barn har många namn!

Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

150 g smör
2 äggulor
1/2 msk citronsaft
1 msk vatten
salt
peppar

Pocherat ägg

1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg

Tillbehör

4 toastbröd
4 skivor kallrökt lax

Tryffelspenat

200 g färsk spenat
1 msk smör
2 krm tryffelolja
1/2 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Den smörstekta spenaten med tryffelolja skar sig smakmässigt mot laxen. Tillsammans med hollandaisen så blev hela anrättningen lite för smörig för min smak.

    Lisa

  • Tareq Tailors metod att pochera äggen är outstanding: Häll i alla de försiktig knäcka och hela äggen i en skål. Tillsätt 2 msk 12% ättika i skålen. Rotera runt lite så att alla äggen kommer i kontakt med vätskan. Låt vila i 10 minuter. Koka upp vatten med lite salt en vid kastrull. Häll ner alla äggen i kastrullen och koka på medelvärme i 4-6 minuter (rinnighetsgrad). Plocka ur äggen var för sig med en hålslev. Montera och ät. Perfekt pochering!

    Gunnar

  • Otroligt gott! Jag stekte bara spenaten i lite olivolja och med salt. Blev bra det med. Det var svårt app pochera äggen men det ska väl gå bättre nästa gång!

    Lihini

Näringsvärde per portion

Energi2533 KJ / 605 kCal
Fett51 g
Salt5 g
Kolhydrater15 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Ägg Benedict
    Betyg 2.8 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grillad avokadotoast med ost
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad