Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Vad sägs om en skiva toast med pocherade ägg, hollandaisesås, smörstekt tryffelspenat och kallrökt lax? Ett fint recept som varierar en populär klassiker – om den nu ska heta Ägg Benedict, Ägg Florentine eller Lax Benedict? Kärt barn har många namn!

Ingredienser
4 portioner
Hollandaise
150 g smör
2 äggulor
1/2 msk citronsaft
1 msk vatten
salt
peppar
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg
Tillbehör
4 toastbröd
4 skivor kallrökt lax
Tryffelspenat
200 g färsk spenat
1 msk smör
2 krm tryffelolja
1/2 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2533 KJ / 605 kCal
Fett51 g
Salt5 g
Kolhydrater15 g
Protein23 g
Kommentarer
3 stDen smörstekta spenaten med tryffelolja skar sig smakmässigt mot laxen. Tillsammans med hollandaisen så blev hela anrättningen lite för smörig för min smak.
Lisa
Tareq Tailors metod att pochera äggen är outstanding: Häll i alla de försiktig knäcka och hela äggen i en skål. Tillsätt 2 msk 12% ättika i skålen. Rotera runt lite så att alla äggen kommer i kontakt med vätskan. Låt vila i 10 minuter. Koka upp vatten med lite salt en vid kastrull. Häll ner alla äggen i kastrullen och koka på medelvärme i 4-6 minuter (rinnighetsgrad). Plocka ur äggen var för sig med en hålslev. Montera och ät. Perfekt pochering!
Gunnar
Otroligt gott! Jag stekte bara spenaten i lite olivolja och med salt. Blev bra det med. Det var svårt app pochera äggen men det ska väl gå bättre nästa gång!
Lihini