Afroditiska bär i kryddlag

Betyg 2.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Afroditiska bär i kryddlag

Afroditiska bär i kryddlag är en smaskig dessert. Du kokar upp en lag av kanel, stjärnanis och koriander. Välsmakande hallon och jordgubbar blandar du sedan i den kryddiga lagen. Angenämt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Afroditiska bär i kryddlag

Ingredienser

10 portioner
1/2 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
1/2 tsk malen koriander
1 apelsin
1 l blandade bär (t ex hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • När jag igår skulle bjuda mina 16 bästa tjej/dam/vänkompisar på födelsedagsmiddag letade jag ibland citrus/bärrecepten efter något friskt men ändå spännande. Receptets titel fångade min nyfikenhet och resultatet blev jättebra! Det blev en mycket god, kryddig smak på lagen och jag valde en blanding av frysta björnbär, hallon, jordgubbar, blåbär, tranbär, gojibär som jag hällde på en kub vaniljglass, toppade med en klick grädde och på toppen mandelspån. Mycket gott!! Lättfixat då bären/lagen gick att göra i förväg. Receptet blev efterfrågat.

    Margareta

Testa liknande recept

  • Cranberryglögg med julsmak
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Varm clementinglögg med stjärnanis
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Falska körsbär
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad