Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta
Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta är en gudomligt god gryta som doftar underbart av kanel, ingefära, kardemumma och chili. Tänk på att kycklingen ska ligga i kylskåpet i cirka två timmar innan tillagning för att ta upp chilismaken.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk basilika
3/4 färsk chili (röd eller grön)
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
2 rödlökar
1 msk färskriven ingefära eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 dl hönsbuljong
300 g brysselkål
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Jag har smakat en del afrikansk mat. Det är mycket smak i den. Och denna kycklingsgryta är inget undantag. Jag lade med lite rotsaker också. Tack för detta recept. 👏👏👍👍
Urban
2022-01-10Underbar smak. Jag kan äta denna rätt ofta då den är himmelsk. Denna rätt var mitt prov på matlagning efter min hjärhinneblödning, vilket jag klarade galant. Sedan dess har vi bjudit många vänner på denna.
Gitte
2010-05-12Jätte gott! Jag UTESLÖT VITLÖKEN (då jag inte tycker om det) och det blev kanongott! Alla borde prova detta recept.
Josefine
2005-12-01