Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta

Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta är en gudomligt god gryta som doftar underbart av kanel, ingefära, kardemumma och chili. Tänk på att kycklingen ska ligga i kylskåpet i cirka två timmar innan tillagning för att ta upp chilismaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med kryddor i en plastpåse. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tärna kycklingfiléerna. Lägg chili och kyckling i plastpåsen och ställ i kylskåpet ca 2 tim.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Skala och grovhacka rödlökarna. Låt lökarna fräsa med någon minut. Tillsätt ingefäran och häll över buljongen.
  3. Skölj och ansa brysselkålen. Lägg den i grytan och låt puttra 7-8 min. Skölj och tärna tomaterna och rör ner dem i grytan. Servera grytan med potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk basilika
  • 3/4 färsk chili (röd eller grön)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 1 msk färskriven ingefära eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 3 dl hönsbuljong
  • 300 g brysselkål
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden