Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
8
Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta

Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta är en gudomligt god gryta som doftar underbart av kanel, ingefära, kardemumma och chili. Tänk på att kycklingen ska ligga i kylskåpet i cirka två timmar innan tillagning för att ta upp chilismaken.

Afrikansk kyckling- och brysselkålsgryta

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
1/2 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  kanel
1/2 tsk  ingefära
1/2 tsk  kardemumma
1/2 tsk  basilika
3/4   färsk chili (röd eller grön)
4   kycklingfiléer
2 msk  olivolja
2   rödlökar
1 msk  färskriven ingefära eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 dl  hönsbuljong
300 g  brysselkål
2   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag har smakat en del afrikansk mat. Det är mycket smak i den. Och denna kycklingsgryta är inget undantag. Jag lade med lite rotsaker också. Tack för detta recept. 👏👏👍👍

Urban

2022-01-10

Underbar smak. Jag kan äta denna rätt ofta då den är himmelsk. Denna rätt var mitt prov på matlagning efter min hjärhinneblödning, vilket jag klarade galant. Sedan dess har vi bjudit många vänner på denna.

Gitte

2010-05-12

Jätte gott! Jag UTESLÖT VITLÖKEN (då jag inte tycker om det) och det blev kanongott! Alla borde prova detta recept.

Josefine

2005-12-01

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vintersallad med brysselkål och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga