Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ädla strimlor

Dessa ädla strimlor av skinka svänger du snabbt ihop. Låt fräst lök, skinka och morot puttra ihop med grädde och soja före du smaksätter med ädelosten och persilja. Avnjut dina goda strimlor med ris eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i strimlor. Fräs lök och morötter i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg rotfrukterna i en gryta.
  2. Skär den färska skinkan i tunna strimlor. Bryn strimlorna i resterande matfett i stekpannan. Krydda med salt och peppar och lägg över i grytan. Pudra över vetemjölet och häll på grädde, vatten och soja. Låt puttra ca 5 min under lock.
  3. Smula över ädelosten och låt den smälta i såsen. Strö rikligt med persilja över. Servera med ris eller pasta och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g benfri färsk skinka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 50 g ädelost
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?