Ädelostsås

Ädelostsås är ett säkert kort som dessutom går fort att koka ihop. Denna krämiga och släta sås görs med några få ingredienser; schalottenlök, crème fraiche, mjölk och ädelost. Enkel, smakrik och passar till allt från pasta till en god köttbit.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 360 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein12 g
Kommentarer
5 stSåsen skar sig när jag hällde i mjölken. Som tur var upptäckte jag det innan jag tillsatte osten. Jag smälte istället osten i 2 dl vispgrädde och kryddade med svartpeppar. Det räckte till 2 personer.
Nina
Blir den för lös, så kan man alltid reda pyttelite med maizena.
Janne
Väldigt enkel att göra och smaken blev perfekt. Alla i familjen gillade den till pasta och grönkål. Blev dock lite för lös. Lite mindre mjölk kanske. Och inte mixa för mycket.
Annelie
Blev alldeles för lös!
Christer
Väldigt okrämig. Skippa mjölken
Sandra