Ädelostsallad med gulbetor

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ädelostsallad med gulbetor

Ädelostsallad med gulbetor och rädisor som blir ett vackert inslag på bordet, vardag som fest. De skivade betorna och rädisorna blir extra krispiga och goda om du lägger dem i iskallt vatten en stund innan du blandar salladen. Russinvinägretten höjer smakerna och ger denna festliga sallad det där lilla extra.

Ädelostsallad med gulbetor

Ingredienser

4 portioner
2 gulbetor
10 rädisor
1 schalottenlök
1 dl gula russin
1 dl äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
2 st milda ädelostar (à 140 g)

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett34 g
Salt2.66 g
Kolhydrater18 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Äppelmimosa
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gorgonzolasås
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brytbröd med örter
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad