Adabokryddad entrecôte

Betyg 2.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Adabokryddad entrecôte

Om du vill festa till köttet lite så pröva att adabokrydda din entrecôte. Entrecôten får en smak av vitlök, chilifrukt, oregano, nejlikor, spiskummin, koriander, kanel och vitvinsvinäger. Lyxigt, gott och passar utmärkt vid festliga tillfällen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Adabokryddad entrecôte

Ingredienser

10 portioner
1 hel vitlök
5 ancho chilifrukter (torkade)
2 pasilla chilifrukter (torkade)
1 tsk oregano
1 tsk malen spiskummin
6 malda nejlikor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
2 tsk salt
1 dl vitvinsvinäger
4 tjocka skivor av entrecôte (à ca 250 g)
smör att steka i

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Under punkt 5 talas om kyckling och paprika....får inte riktigt ihop det. Hälsn. Birtgitta

    Birgitta

  • Otroligt gott, Det här kommer jag att göra många gånger. Spännande kryddor med lite styrka men pepparsorterna var lite svåra att hitta. Avokadosalladen är ett måste till.

    Annika

Testa liknande recept

  • Caribbean-rub
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Senapsstekt entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Steka entrecôte
    Betyg 4.6 av 5.284 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Peppargrillad entrecôte
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad