Abborre med mangowok och sojadressing

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Abborre med mangowok och sojadressing

Stekt abborrfilé serverar du här med en tjusig wok på mango, lök, zucchini och sockerärtor. Abborren blir härligt krispig vid stekningen och passar bra ihop med den söta mangowoken som får lite dressing över sig innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Abborre med mangowok och sojadressing

Ingredienser

4 portioner
600 g  abborrfilé (benen bortskurna)
1 kg  delikatesspotatis (små runda potatisar)
1/2 dl  mild olivolja
salt och peppar
vetemjöl till stekning

Mangowok

1   mango
1   rödlök
1   liten zucchini
200 g  färska sockerärtor
1/2   ask rucolasallad

Sojadressing

1 tsk  sesamolja
3 msk  japansk sojasås
2 - 2 1/2 msk  finhackad schalottenlök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölblandning eller ett tunt lager majsstärkelse, Maizena, till fisken.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller enbart olja i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senaps- och dragonmarinerad abborre
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta abborrfiléer
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanapé med abborre
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapstekt abborre med syrliga grönsaker
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filéwok med örtsås och couscous
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga