Abborre med mangowok och sojadressing

4
0
Abborre med mangowok och sojadressing

Stekt abborrfilé serverar du här med en tjusig wok på mango, lök, zucchini och sockerärtor. Abborren blir härligt krispig vid stekningen och passar bra ihop med den söta mangowoken som får lite dressing över sig innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Abborre med mangowok och sojadressing

Ingredienser

4 portioner
600 g abborrfilé (benen bortskurna)
1 kg delikatesspotatis (små runda potatisar)
1/2 dl mild olivolja
salt och peppar
vetemjöl till stekning

Mangowok

1 mango
1 rödlök
1 liten zucchini
200 g färska sockerärtor
1/2 ask rucolasallad

Sojadressing

1 tsk sesamolja
3 msk japansk sojasås
2 - 2 1/2 msk finhackad schalottenlök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölblandning eller ett tunt lager majsstärkelse, Maizena, till fisken.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller enbart olja i stället för smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer