Abborre med mangowok och sojadressing

Stekt abborrfilé serverar du här med en tjusig wok på mango, lök, zucchini och sockerärtor. Abborren blir härligt krispig vid stekningen och passar bra ihop med den söta mangowoken som får lite dressing över sig innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ingredienser
4 portioner
600 g abborrfilé (benen bortskurna)
1 kg delikatesspotatis (små runda potatisar)
1/2 dl mild olivolja
salt och peppar
vetemjöl till stekning
Mangowok
1 mango
1 rödlök
1 liten zucchini
200 g färska sockerärtor
1/2 ask rucolasallad
Sojadressing
1 tsk sesamolja
3 msk japansk sojasås
2 - 2 1/2 msk finhackad schalottenlök
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölblandning eller ett tunt lager majsstärkelse, Maizena, till fisken.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller enbart olja i stället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer