Labneh - färskostbollar
Krämiga färskostbollar som görs av avrunnen yoghurt. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern och serveras ofta till meze och är gott till grillat. Färskostbollarna kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt yoghurten rinna av i en silduk och rulla därefter yoghurten till bollar. Förvara din labneh i olivolja tills de ska serveras.
Ingredienser
ca 30 bollar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 kg turkisk yoghurt (10%)
1 1/2 tsk salt
ca 6 dl olivolja
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Gör så här
Tips
Olivoljan går att återanvända till matlagning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi190 KJ / 45 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur länge håller de sig i kylen?
Yvette
2021-04-22Hur länge håller bollarna i kylen? :)
Sofia
2021-04-21