Fetaost- och tomatpasta
Denna krämiga tiktokpasta är en snabb fetaost- och tomatpasta. Det du behöver är fetaost, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Koka pastan och laga tomaterna tillsammans med osten i ugnen. Blanda ihop, krydda med basilika och svartpeppar och pastan är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 förp körsbärstomater eller babyplommontomater (à 250 g)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano eller basilika
salt
peppar från kvarnen
2 förp fetaost (à 150 g)
4 port pasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 300 g okokt)
20 - 25 g färsk eller fryst basilika (25 g motsvarar 1 kruka basilika)
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott och superenkelt! Krydda på med oregano och spä ut på slutet med mer pastavatten än vad du tror. Fetaosten gör den ganska fast/mastig så spä på.
Peter
2024-04-18Blandar ner knaperstekt bacon också, lyfter rätten
Jens
2024-03-11Supergott! Gjorde som någon skrev tidigare - använde bara en fetaost och lade istället till ett halvt paket Philadelphia och lite honung. Det blev lagom mycket fetasmak .
Karin
2023-12-28