Tzatziki
Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 - 2 stora vitlöksklyftor
1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
1 msk olivolja
svartpeppar från kvarnen
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 91 kCal
Fett7 g
Salt2.65 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Godaste tzatzikin
Ewa
2024-05-02Bara så gott och man får mycket ut av 1 gurka, billiga att göra själv
Susanne
2024-04-02Jag hade väldigt mild vitlök så jag tog 5 stycken. Det vart kanongott
Christina
2024-03-01