Grytbas

Betyg 3.1 av 5.
82 personer har röstat
9
Grytbas

Ett recept på grytbas för sagolik smak på dina köttgrytor. Nötköttet kokas med bland annat lagerblad, lök, morot och lättöl innan du tar upp köttet och silar buljongen. Frys in i lagom portioner som sedan används till dina fenomenala grytor!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Grytbas

Ingredienser

4 satser grytbitar + buljong
2 2/5 kg  grytbitar av nötkött (eller hel bit, t ex bog eller högrev. 1 hel bit motsvarar 2,4 kg grytbitar)
2   gula lökar
2   morötter
1 l  vatten
2   flaskor lättöl (à 33 cl)
20   vitpepparkorn
4   lagerblad
1/2 dl  kinesisk soja
1 msk  salt
50 g  smör

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: Kontrollera ölen. Lättöl, speciellt mörkt, kan innehålla gluten.
Gör mjölkfri: Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
82 personer har röstat

Kommentarer

Bra bas till många olika grytor.

Monika

2024-02-01

Enkelt gott. Man måste koka länge.

Margareta

2021-02-19

Fantastiskt recept. Kan varmt rekommendera detta. Använt och blev två olika jättegoda grytor.

Kia

2020-05-07

Testa liknande recept

Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sjömansbiff med hetta
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillkött
Betyg 4 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelsoppa med biff
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvkött med dill och citron
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga