Matkunskap

Här går vi på djupet i olika tekniker, allt om olika råvaror och smarta matfakta. För att lyckas i köket är kunskap A och O – och som tur är kan vi lära oss något matnyttigt varje dag. Vi guidar dig!

Artiklar

Vi testar!

Bästa sättet att skala ägg

Vi har testat fem olika sätt att skala ägg och det bästa sättet att skala ägg på är...
Bild laddas
Vad är skillnaden?

Att använda matfett

Här reder vi ut när det passar bäst att använda olja, smör eller margarin.
Bild laddas
Matskola

Rimma kyckling och kött

Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Bild laddas
Polkagott

Polkagrisens dag 20 april

Här är smarriga recept att fira den mintiga godsaken Polkagrisens dag med den 20 april.
Bild laddas
Dietisten tipsar!

Därför behöver du magnesium

Får du lätt kramp i fötter och ben? Orsaken kan vara brist på magnesium.
Bild laddas
Vet du?

Entrekå eller entrekått

Det finns många sätt att uttala vissa maträtter på. Säger man till exempel bruschetta eller brusketta? Och hur är det med croissant, uttalar du det verkligen rätt? Här går vi igenom de rätta uttalen.
Bild laddas
Variera mera

Upptäck kycklingfärs

Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Bild laddas
May the Coffee be with you!

Vilken kaffedrickare är du?

Vi vill vidga dina vyer och tipsar om recept som vi tror just din kaffetyp kommer gilla!
Bild laddas
Matskola

Allt om jordärtskockan

Här hittar du svar på alla dina frågor om jordärtskockan och dessutom härliga recept.
Bild laddas