Mat på det sunda 1930-talet
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Här går vi på djupet i olika tekniker, allt om olika råvaror och smarta matfakta. För att lyckas i köket är kunskap A och O – och som tur är kan vi lära oss något matnyttigt varje dag. Vi guidar dig!
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Vi guidar dig genom tomatsorter, användning och bjuder på goda recept med tomat i fokus!
Här har vi samlat tidstypiska recept och lite kuriosa från 1900-talets början.
Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Här hittar du svar på alla dina frågor om jordärtskockan och dessutom härliga recept.
Här är rotfrukter du kanske inte provat förr och tips på hur du kan tillaga dem.
Laga kolja - havets kyckling! Fisken är snarlik torsk med fast kött och smörlik smak.
Här lär du dig allt du behöver veta om lakrits; som skillnaden mellan lakritsrot, rålakrits och lakritspulver.