Matkunskap

Här går vi på djupet i olika tekniker, allt om olika råvaror och smarta matfakta. För att lyckas i köket är kunskap A och O – och som tur är kan vi lära oss något matnyttigt varje dag. Vi guidar dig!

Artiklar

Färgskola i växtriket

Frossa i färgglad mat

Färgerna i frukt, bär och grönsaker avslöjar hur många hälsosamma ämnen de bär på.
Bild laddas
Svampsäsong

Konserverad svamp

Här går vi igenom steg för steg hur du på bästa sätt lyckas med att konservera svamp.
Bild laddas

Benmärgsbuljong - Buljong kokt från grunden

Här dyker vi ner i benmärgsbuljong och bjuder på ett värmande recept mot höstrusk och kyla
Bild laddas
Svensk mathistoria

Festlig mat från 20-talet

För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Bild laddas
Kallt, svalt eller rumstempererat?

Vin & temperatur, guide för olika viner!

Rött, vitt, rosé eller mousserande vin - gör vinet rättvisa och servera i rätt temperatur!
Bild laddas
Koll på vin!

Druvor till rött vin

Vi guidar dig bland fyra vanliga vindruvssorter som förädlas till röda viner.
Bild laddas

Enklaste middagen i tre steg

Att variera vardagsmaten behöver inte vara så svårt. Smaksatt crème fraiche ger variation!
Bild laddas
Laga smart!

Godaste ugnspannkakan i 4 olika former

Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
Bild laddas
Dietsiten tipsar

Gluten, så påverkas din kropp

Mat utan gluten? Är det något för alla eller bara för glutenintoleranta?
Bild laddas