Ta en rosa månad

Cancerfonden och Rosa Bandet

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har vi stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten år 2003.

Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?

Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 806 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Pengarna som samlas in under kampanjen används för att bekämpa olika cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare,kunskapsspridning och påverkansarbete.

Cancerfonden öronmärker inte insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på sjukdomen och därmed ökat forskningsfinansieringen. Detta har starkt bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik cancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta:

  • 40 kronor kostar bandet
  • 37 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
  • 3 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet

- Läs mer om var pengarna går på Cancerfondens hemsida


Frågor och funderingar om cancer?

Här kan du vända dig till Cancerfondens informations- och stödlinje för att få råd och stöd i din situation.