Ta en rosa månad

Cancerfonden och Rosa Bandet

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har vi stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten år 2003.

47 miljoner till svensk cancerforskning!

Stort tack alla kunder, medarbetare och ICA-handlare som bidragit till årets fantastiska resultat! Tillsammans har vi samlat in 47 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?

Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 806  miljoner kronor till svensk cancerforskning. De pengar som samlas in under kampanjen används för att på olika sätt bekämpa olika cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare,kunskapsspridning och påverkansarbete.

Viktigt att känna till är att Cancerfonden inte öronmärker insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. 2017 delade Cancerfonden ut rekordsumman 499 miljoner kronor till svensk cancerforskning.  Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på cancerproblemet och därmed ökat forskningsfinansieringen, vilket starkt har bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik cancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta:

  • 40 kronor kostar bandet
  • 37 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
  • 3 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet

- Läs vår intervju med Cancerfoskaren Christofer Juhlin
- Läs mer om var pengarna går på Cancerfondens hemsida


Frågor och funderingar om cancer?

Här kan du vända dig till Cancerfondens informations- och stödlinje för att få råd och stöd i din situation.