En kasse kan faktiskt göra skillnad

De allra flesta som handlar hos oss behöver något att bära hem varorna i. Det leder till att vi på ICA varje år säljer miljontals kassar. Ett faktum som blir väldigt intressant ur miljösynpunkt.

Vårt miljömål

Vårt övergripande miljömål är att vara klimatneutrala 2020, och vi arbetar dagligen för framtidens bästa. Ett stort steg åt rätt håll är våra sockerrörskassar.

Våra kassar

Våra sockerrörskassar, såväl engångs- som flergångskassarna, är gjorda av så kallad grön polyeten, som framställs av sockerrör. De är 100% återvinningsbara och klimatpåverkan blir avsevärt lägre än från en oljebaserad kasse. Kvalitet och hållfasthet är detsamma, därför var det ett ganska lätt val för oss när vi tog in kassarna i sortimentet. Sedan hösten 2016 är detta den enda typen av plastbärkasse som vi säljer centralt på ICA. Håll utkik vid kassan!

Att helt eliminera klimatpåverkan från kassarna är dock inte möjligt i nuläget, därför tog vi under 2017 beslutet att klimatkompensera de återstående koldioxidutsläpp som orsakas vid produktion och transport. Kompensationen sker till Za Hung, ett Gold Standard Hydropower-projekt i Vietnam. 

Förutom våra plastbärkassar så har vi också andra produkter som är klimatneutrala via klimatkompensationen. Det gäller alla våra pappersbärkassar, flergångskassarna gjorda av sockerrör samt frukt & grönt-påsarna märkta med I’m green. Läs mer om klimatkompensationen här