Hoppa till sidans innehåll

Recept

Vietnamesisk nudelsallad med räkor

Vietnamesisk nudelsallad med räkor är en fräsch salladsrätt med härligt krisp i grönsakerna! Rätten består av bland annat räkor, nudlar, sockerärter, knipplök och pak choy och smaksätts med ingefära, lime och sambal oelek. Servera den härliga nudelsalladen med japansk soja och gärna ett gott bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013.

Ingredienser

  • 2 burkar räkor i lake (à 360 g)
  • 250 g risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
  • 1 gul paprika
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 knippe knipplök
  • ca 250 g pak choy
  • 1 msk olja
  • 1 lime
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2580 kj / 615 kcal
Protein:34 g
Kolhydrater: 98 g
Fett: 7 g
Salt: 3 g

Gör så här

  1. Häll av laken från räkorna och låt dem rinna av.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men håll dem varma.
  3. Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärtor, lök och pak choy.
  4. Stek pak choyen i oljan i en stekpanna på hög värme tills den börjar få lite färg. Vänd ner paprikan, sockerärtorna och löken. Ta av från värmen.
  5. Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaften med ingefära och sambal oelek i en stor skål.
  6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsaker och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med japansk soja och ett gott bröd.

Näringsberäkningen är gjord på fullkornsnudlar. 

 

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.

Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfritt bröd. 

Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.