Recept

Salviadoftande linsbolognese med tagliatelle

Lyssna på det här: En salviadoftande linsbolognese med tagliatelle! Doftar och smakar ljuvligt. Rotselleri, morot och röda linser är basen i bolognesen och den kryddas sedan till önskad smak. Servera tillsammans med en sallad gjord på ruccola och pinjenötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020.

Ingredienser

Sås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ca 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 1/2 dl torra röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 6 dl vatten
  • 1/2 kruka salvia
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle, fullkorn)

Till servering

  • 70 g pinjenötter
  • 65 g ruccola

Näringsvärde per portion

Energi: 2551 kj / 610 kcal
Protein:26 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 18 g
Salt: 3 g

Gör så här

  1. Sås: Skala lök, vitlök, morot och rotselleri. Hacka löken och vitlöken. Riv morot och selleri grovt på ett rivjärn.
  2. Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré, timjan och lagerblad. Låt det fräsa någon minut.
  3. Tillsätt tomater, linser, smulad buljongtärning, soja och vatten.
  4. Hacka salvian och rör ner i grytan. Låt sjuda ca 15 minuter eller tills linserna är kokta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera pastan med linsbolognese, pinjenötter och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Kommentarer

Anna-carin Anmäl

Mycket gott, lätt att göra och mättande. En klar favorit.

Lägg till en egen kommentar.