Recept

Lax, fetaost och grönsaker

En obeskrivligt god lax, som steks under ett täcke av kvarg, fetaost och rosmarin. Servera din lax med de ugnsbakade grönsakerna av potatis, squash och paprika samt en klick av samma oströra som täcker fisken.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
  • 1 sötpotatis
  • 1 st grön squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk rosmarin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2250 kj / 570 kcal
Protein:45 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 38 g
Salt: 3,4 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor smord ungssäker form.
  3. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  4. Sänk värmen till 175°C.
  5. Mosa osten och blanda med kvarg, rosmarin, salt och peppar. Bred hälften av oströran över laxbitarna.
  6. Lägg laxen brevid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  7. Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran.

Kommentarer

Mats Anmäl

Gott och enkelt och snabbt att göra. Jag kommer att att tillaga det igen. Låter intressant med lime och rödlök

Malin Anmäl

Nje, sötpotatis har så läskig mjölig konsistens. Ganska gott i övrigt dock.

Katrina Anmäl

Den här är snabb och enkel och passade perfekt till fredagsmyset när hjärnan är lite slut efter veckan. Kombinationen rosmarin, lax och feta är smarrig och jag la faktiskt till lime också!

Lägg till en egen kommentar.