Jawaneh- Heta kycklingvingar

Betyg 3.2 av 5.
92 personer har röstat
0
Jawaneh- Heta kycklingvingar

Jawaneh är heta kycklingvingar som vänds i tomat- och chilisås och sedan ugnsbakas tills de får en fin, lite krispig yta. Ett givet inslag på plockbuffén eller mezebordet!

Jawaneh- Heta kycklingvingar

Ingredienser

4 mezeportioner
1   vitlöksklyfta
2   röd peppar
3 krm  mald koriander
2 msk  tomatpuré
2 msk  olja
2 msk  vatten
1/2   citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk färskpressad citronsaft)
1 msk  flytande honung
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Kyckling

12   kycklingvingar (12 vingar motsvarar ca 1 kg)
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg och gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1618 KJ / 387 kCal
Fett26.4 g
Salt2.04 g
Kolhydrater6.1 g
Protein31.6 g

Testa liknande recept

Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med harissa
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingvingar med koriandermajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fladdermusvingar
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga