Hoppa till sidans innehåll

Recept

Färgglada rotfruktschips

Ett nyttigt och färggrant alternativ till chips får du genom dessa färgglada chips, gjorda på morötter, rödbetor och palsternacka. Enkelt att torka på en plåt i ugnen, och en given succé för både vuxna och barn.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012.

Ingredienser

1 sats
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor (gärna polkabetor)
  • 2 palsternackor
  • 1 msk olja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i 1 mm tunna skivor på snedden, lättast går det med en mandolin.
  3. Blanda varje sort med olja. Sprid ut skivorna på bakpappersklädda plåtar, lägg en sort per plåt och se till att skivorna inte ligger omlott.
  4. Torka en plåt i taget i ugnen 20–40 minuter. Är skivorna olika tjocka, plocka bort dem som fått lite färg och fortsätt att torka resten. Passa noga så de inte bränns. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Blanda chipsen med lite flingsalt och lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer