Recept

Dill- och senapslax i folie med primörsallad

Härlig senapssmakande grillad lax i paket med en fräsch primörsallad av färskpotatis, morötter, sparris och sockerärter. Blanda salladen i en frisk vinägrett av äppelcidervinäger och rapsolja.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar av laxfilé
  • 1 msk svensk grov senap
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 citron

Primörsallad

  • 10 små färskpotatisar
  • 1 knippe fina späda morötter
  • 1 knippe grön sparris
  • 150 g sockerärtor

Vinägrett

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg laxbitarna på var sitt stort ark, dubbelvikt aluminiumfolie. Salta, peppra och stryk ett tunt lager senap på laxen. Strö över dill och sist tunna skivor av citron.
  2. Vik ihop folien till ett tättslutande paket. Grilla med locket på i ca 15 minuter.
  3. Primörsallad: Koka potatisen. Skär morötter och sparris i tunna skivor, förväll dem i lättsaltat vatten och spola hastigt i kallt vatten. Skär sockerärtorna i sneda skivor.
  4. Vinägrett: Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  5. Vänd ihop nykokt potatis, grönsaker och vinägrett i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.
  6. Servera laxpaketet med salladen vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer

Camilla Anmäl

Jag bredde på rätt rejält med senap och det var bra för annars hade det inte smakat så mycket. Annars var det supergott! Till och med vår 1½-åring åt riktigt bra!

Christina Anmäl

otroligt gott och lätt att göra laxpaketet. salladen alldeles utmärkt

Viveka Anmäl

Mycket god och "somrig" rätt, såväl laxen som potatissalladen fick mycket beröm. Milda, fina smaker. Men första gången jag grillade laxen var den inte helt klar efter 15 min, så nästa gång utökade jag tiden och kollade noga att den verkligen var färdig. Tiden beror givetvis på såväl grillvärmen som laxbitarnas tjocklek.

Lägg till en egen kommentar.