Vegansk sillsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk sillsallad


Med syran från kaprisen och saltgurkan kommer ingen att sakna sillen i denna sillfria sillsallad. Det är sprakande, färgglatt och väldigt gott! Piffa till din veganska sillsallad lite extra genom att färga vispad sojagrädde rosa med rödbetsspad och servera till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk kapris
  • 3 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 1/2 salt
  • 2 dl vispbar sojagrädde
  • ev 1 msk rödbetsspad

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ut och finhacka äpplet. Skala och skär potatisen i små tärningar. Finhacka saltgurka och kapris.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med salt. Låt stå 10 minuter.
  3. Pressa ner sillsalladen i en liten plastklädd skål. Vänd upp på ett fat.
  4. Vispa grädden rosa med rödbetsspadet. Servera till sillsalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ge den veganska sillsalladen gott sting av lite riven pepparrot!

Näringsvärde per portion

Energi: 347 kj / 84 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 4 g
Salt: 1 g