Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vaniljbullar med bär


Baka sommarens godaste bullar med nyplockade bär som hallon, blåbär eller röda vinbär. För att lyxa till det ytterligare har vi fyllt vaniljbullarna med smörkräm. Gör en stor laddning - dessa kommer gå åt fort!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017.

Ingredienser

40-50 st
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl rumsvarm mjölk (3%)
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl (14 dl motsvarar 840 g) + extra till utbakning
  • 3 dl färska bär (t ex hallon eller blåbär)
  • uppvispat ägg (till pensling)
  • florsocker

Smörkräm

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen i en bunke och rör ihop med mjölken.
  2. Tillsätt smör, socker, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin med degkrok på medelhastighet eller 20 minuter för hand.
  3. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme eller till ungefär dubbel storlek.
  4. Smörkräm: Vispa smör, socker och vaniljpulver smidigt.
  5. Dela degen i 2 delar, kavla ut till 2 rektanglar (för 40-50 st), ca 20 x 50 cm, på lätt mjölkat bakbord. Bred på smörkrämen. Lägg en rad med bär 2 cm in från kanten längs med långsidan. Rulla ihop till en fast rulle.
  6. Skär rullen i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i bullformar på en plåt.
  7. Låt jäsa ca 30 minuter eller ungefär till dubbel storlek.
  8. Sätt ugnen på 225°C.
  9. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget eller pensla med mjölk/fil alt laktos/mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärde per portion

Energi: 790 kj / 189 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 9 g
Salt: 0,22 g

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer