Tomatsallad med ädelost

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Tomatsallad med ädelost

En gudomlig sallad med tomat, rödlök, gurka och ädelost i en lätt vinägrett. En läcker sallad som är färgsprakande och snabblagad. Passar utmärkt att äta som den är med ett gott bröd, eller att servera till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Tomatsallad med ädelost

Ingredienser

10 portioner
1   rödlök
8   tomater
1   gurka
4 msk  olivolja
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  hackad persilja
1   gräddädelost (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ädelosten och använd i stället tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god. Borde följt idéen att servera osten separat, men i mitt tycke var det görgott!

Annie

2014-06-09

Jättegod sallad, testade att ta samma mängd fetaost i stället för ädelost. Detta uppskattades av alla.

Charlotta

2003-09-14

Uppskattad sallad på buffébordet. Gör den gärna en dag i förväg så smakerna hinner blandas. Ädelosten serverade jag i en skål bredvid, uppskattat av dem som har svårt för smaken.

Annette

2003-02-09

Testa liknande recept

Rökig melonsalsa
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spa-sallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumisallad
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbsfest
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxkotlett med limesmör
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgursallad med böckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga