Sallad med kräftor, dill och krutonger
Sallad med kräftor, dill och krutonger är smarrigt och romantiskt. Romansallad, kräftstjärtar och dill är delikat tillsammans. Prästost och tabasco ger pigg smak i salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 äggula
1 dl riven prästost
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
2 stänk tabasco
ca 2 krm salt
1 krm peppar
1 huvud romansallad
1 burk kräftstjärtar (à 170 g)
några dillkvistar
färdiga krutonger till servering
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.
Gör så här
Tips
Gör egna krutonger. Sätt ugnen på 175°C. Skiva 1 liten obakad "bake off"-baguette så tunt som möjligt. Lägg ut på en plåt, ringla över 1-2 msk olivolja, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grädda ljusbruna och knapriga i ugnen i 5-10 minuter. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Kommentarer