Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Saffransplättar med kokos och bär


Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015.

Ingredienser

ca 20 plättar
  • 4 dl havregryn
  • 3 skalade bananer
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk flytande honung
  • 1 påse saffran (1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • olja (till stekning)

Tillbehör

  • färska hallon och blåbär (eller andra bär)
  • riven rostad kokos
  • vispad sojagrädde

Gör så här

  1. Mixa havregryn till ett mjöl med stavmixer. 
  2. Tillsätt bananer, ägg, bakpulver, vaniljpulver, honung, saffran och salt. Mixa ihop till en jämn smet. Låt stå 10 minuter.
  3. Stek plättar av smeten i olja.
  4. Tillbehör: Servera med bär, riven kokos och vispad sojagrädde.

Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein
Gör glutenfri: välj ren havre.

Näringsvärde per portion

Energi: 324 kj / 78 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 3 g
Salt: 0,3 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer