Saffranskyckling med tomat och fänkål

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Saffranskyckling med tomat och fänkål

Här är ett underbart recept på saffranskyckling med tomat och fänkål. Tillsammans med bland annat rosmarin, vitt vin, chili och oliver blir det en mycket utsökt och lyxig rätt som passar till festliga tillfällen. Servera gärna med ris eller couscous!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Saffranskyckling med tomat och fänkål

Ingredienser

8 portioner
2   färska kycklingar
2 msk  olivolja till pensling
2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
3   stora gula lökar
5   vitlöksklyftor
2 tsk  torkad rosmarin
2   fänkålsstånd (2 st motsvarar ca 500 g)
1   kuvert saffran (à 1/2 g)
1   liten urkärnad, färsk chilifrukt
3 msk  olivolja
3   burkar krossade tomater (à 400 g)
1 1/2 msk  socker
1 dl  vitt vin
1 msk  koncentrerad kycklingfond
5 msk  majsstärkelse majsstärkelse

Dekoration

färska rosmarinkvistar
svarta oliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Funkar finfint att göra vego också! Med sojakött och/ bönor! 👍

Nina

2024-04-27

Underbart gott! Rosmarinen var slut men det var himmelskt med timjan också, Gjorde en mindre sats och använde kycklingfiléer istället för hel kyckling och en burk hela körsbärstomater (finns på Willys) men ändå ett kuvert saffran, och smakerna satte sig verkligen i kycklingen. Till åt vi couscous som jag lagat till med fräst schalottenlök och en gnutta kanel, muskot och örter. Till detta ekologiskt vitt vin - mumma!

Anna

2006-08-25

Testa liknande recept

Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad fänkål med citron och spenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkål med vete och dill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tidningsrökt abborre
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusinkokt fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé på grön botten
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga