Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Raw hallonsylt med chiafrön

Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015.

Ingredienser

Ger 1 burk
  • 250 g tinade hallon
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)

Näringsvärde per portion

Energi: 896 kj / 215 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 5 g

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Mosa ev bären lätt med en gaffel.
  2. Häll upp sylten på en väl rengjord burk. Ställ i kylen minst 1 timme.
  3. Sylten håller ca 1 vecka i kylskåp.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.

Näringsvärdet är beräknat per burk.

Tips

Sylten går lika bra att göra med blåbär, eller hälften hallon, hälften blåbär så har du en raw drottningssylt.

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer