Recept

Rabarberlemonad


Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020.

Ingredienser

1,5 l
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl vatten
  • 1 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • is till servering

Gör så här

  1. Skiva rabarbern. Lägg i en kastrull med socker och hälften av vattnet. Låt koka 5–10 minuter. Låt svalna.
  2. Sila genom en silduk eller finmaskig sil. Blanda med resten av vattnet (kallt), citronjuice och is i en stor kanna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats 2020.

Tips

Vill du förvandla drycken till en festlig drink? Toppa rabarberlemonaden med mousserande vin.

Liknande recept

Kommentarer

Krister Anmäl

Superenkel och god. Använder resten till filen dan efter.

Kerstin Anmäl

Låter jättegott! Hur länge håller sig lemonaden i kylskåp?

Kjell Anmäl

Super god, tar 3/4 dl socker och 2 msk pressade citron koncentrat för att förenkla processen. Kokar tills all rabarber fallit isär (nog mer än 10 minuter) och kör enbart metall näts sil. Skär rabarbern i 3-4 cm bitar för att få "långa" fibrer. Alltid 4 satser åt gången🙂. 4 liter vatten, 3 dl socker, 1 dl citron. Och säkert "för mycket" rabarber. Har en monster buske. Blir nog dryga kg till 4 satser.

Lägg till en egen kommentar.