Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
29 stGalet god törstsläckare. Räcker att lägga i mycket is. Behöver inte blanda i mer vatten.
Gunilla
I senaste Buffé-tidningen så verkar det som att de tagit till sig av kommentarerna. De har 400g rabarber och 2dl socker till 1,5 liter vatten. De har även lagt till vaniljstång/-socker.
Jonatan
Mycket god som den är eller som drinkmix. Man kan med fördel spara den kokta rabarbern. Jättegott som rabarberkompott till gröt t.ex.
Ann-christin
Kände inget behov av att tillsätta mer vatten efter att jag silat av. Blev inte så stark rabarbersmak som jag hoppats på. Men kommer säkert göra sig bra med krossad is.
Therese
Riktigt god! Tar dock mindre vatten för att få mer smak! Kokade stora mängder och frös in i urdiskade mjölkkartonger så jag kan njuta hela vintern också!
Ulrika
God! Lite för syrlig tyckte vi så nästa gång blir det 1,5 dl socker alternativt mindre citronsaft.
Åsa
Jag älskar det där jätte gott Mvh Penny sju år 25 september
Malin
👍👍👍👍👍jättegod.
Christina
Superenkel och god. Använder resten till filen dan efter.
Krister
Låter jättegott! Hur länge håller sig lemonaden i kylskåp?
Kerstin
Hej Kerstin! Lemonaden håller ca 1 vecka i kylskåp. Men det är alltid viktigt att tänka på att använda rena verktyg/flaskor och god kvalitet på rabarbern. Du kan även frysa in den om du vill. Hälsningar Ulrika
ICA-köket