Primörer med örtdipp

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Primörer med örtdipp

De vackra primörerna rädisa, sparris, morot och rättika skärs i munsbitar för att kunna doppas i den förträffliga örtdippen kryddat med basilika, dijonsenap, smörgåskrasse och örtsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Primörer med örtdipp

Ingredienser

4 portioner
1   knippe grön sparris (à ca 500 g)
1   knippe morötter
1   knippe rädisor
1   rättika

Örtdipp

1   kruka färsk basilika
1 dl  klippt smörgåskrasse
2 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
1 tsk  örtsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegonuggets med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med kimchiost och potatis
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga