Hoppa till sidans innehåll

Recept

Primörer med örtdipp

De vackra primörerna rädisa, sparris, morot och rättika skärs i munsbitar för att kunna doppas i den förträffliga örtdippen kryddat med basilika, dijonsenap, smörgåskrasse och örtsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003.

Ingredienser

  • 1 knippe grön sparris (à ca 500 g)
  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rättika

Örtdipp

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl klippt smörgåskrasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj respektive skala grönsakerna. Skär dem i munsbitar.
  2. Sjud sparrisen och morötterna i saltat vatten några minuter utan att de förlorar krispigheten. Kyl.
  3. Örtdipp: Hacka örterna och blanda dem med resterande ingredienser till dippen.
  4. Stick i en drinkpinne eller tandpetare per grönsak och servera tillsammans med dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer