Potatis- och rotfruktssallad
Det här receptet på potatis- och rotfruktssallad är en krämig och fräsch sallad med kokt potatis, palsternacka, morötter och kålrot som du blandar med crème fraiche, majonnäs och äppelcidervinäger för den perfekta smaken och krämigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
6 portioner
500 g kokt potatis
2 morötter
2 palsternackor
2 persiljerötter (eller palsternackor)
1/2 liten kålrot (à 600 g)
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
2 msk grovhackad persilja
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer