Potatis- och rotfruktssallad

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Potatis- och rotfruktssallad

Det här receptet på potatis- och rotfruktssallad är en krämig och fräsch sallad med kokt potatis, palsternacka, morötter och kålrot som du blandar med crème fraiche, majonnäs och äppelcidervinäger för den perfekta smaken och krämigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Potatis- och rotfruktssallad

Ingredienser

6 portioner
500 g  kokt potatis
2   morötter
2   palsternackor
2   persiljerötter (eller palsternackor)
1/2   liten kålrot (à 600 g)
2 dl  crème fraiche
2 dl  majonnäs
1 msk  äppelcidervinäger
2 msk  grovhackad persilja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräckt oxbringa med rotfrukter och örtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kålrotscrème
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga