Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Pilgrimsmussla med avokadotartar

Pilgrimsmussla med avokadotartar är en snabblagad och underbart lyxig entrérätt som du bygger på höjden. Lägg upp dina nystekta musslor på varmt bröd innan du lägger på en mumsig klick avokadoröra och ett litet blad koriander. Så vackert!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005.

Ingredienser

6 st

  • 1 avokado
  • 1/2 papaya
  • ev 1 tsk färskpressad limejuice
  • ca 1 tsk sweet chili sauce
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 6 små pilgrimsmusslor eller stora (6 små motsvarar 3 stora, halverade)
  • smör
  • rostat bröd
  • 1 blad koriander per pilgrimsmussla

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och finhacka avokado och papaya. Smaka av med färskpressad limejuice, sweet chilisås, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
  2. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör i varm panna.
  3. Servera på rostad brödbit och toppa med avokadoröran och ett blad koriander.

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer