Recept

Pannacotta med kaffesmak

Ett festligt recept på en utsökt efterrätt. Panacotta med kaffesmak gör du av gelatinblad, grädde, socker, vaniljstång och kallt kaffe. Servera desserten i fina glas med färsk frukt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl kallt kaffe

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Blanda grädde och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda upp under omrörning.
  3. Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2 1/2 gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1 1/2 gelatinblad i den ljusa smeten.
  4. Häll den kaffefärgade i 4 portionsformar eller -glas. Ställ kallt tills det stelnat (ca 2 timmar). Låt den ljusa stå i rumstemperatur så
    länge.
  5. Ta ut formarna och häll i resten av panna cottan. Låt stelna i kylen. Servera med frukt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkproteinfri. 
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Välj havrebaserad grädde, Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde.