Mustig köttfärssås med pasta
Mustig köttfärssås med inslag av enbär, timjan, vinbärsgelé och persilja. Snabblagat, enkelt och underbart gott! En middag som passar utmärkt till vardags. Servera med pasta och gärna en klick crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
100 g rotselleri
smör till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 krossade enbär
1 - 1 1/2 tsk timjan
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk vinbärsgelé
1/2 dl hackad persilja
Till servering
4 port spaghetti gärna fullkorn
1 dl lätt crème fraiche
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett16 g
Kommentarer
God, men den blir lite söt
Anders
2015-07-25Den var god men saknade svamp
Anette
2005-12-12mycket god köttfärssås. Roligt med variation. Vi tyckte den smakade lime o citron. kan bero på att vår hemmagjorda vnbärsgele var sur ismaken.
Katarina
2005-12-12