Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Kycklingsoppa med grön curry

En härligt smaskig kycklingsoppa med sting. Soppan får exotiska smaker av currypaste, ingefära och kokosmjölk. Servera gärna din kryddiga currysoppa med jasminris.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003.

Ingredienser

  • ca 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk currypaste
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • juicen från 1/2 citron
  • 1 l kycklingbuljong (tärning/konc fond + vatten)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 burk vattenkastanjer (à ca 200 g)
  • 1 burk bambuskott (à ca 200 g)
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 100 g sockerärtor
  • 4 salladslökar alt purjolök (4 salladslökar motsvarar 5 cm purjolök)
  • 1/2 dl hackad koriander

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingbitarna i ca 3 minuter.
  2. Skala och hacka ingefära och vitlök. Tillsätt det tillsammans med salt, socker och currypaste. Låt fräsa i ytterligare ca 2 minuter.
  3. Häll i fisksås och citronjuice. Tillsätt kycklingbuljong, kokosmjölk, vattenkastanjer och bambuskott. Låt koka i ca 3 minuter.
  4. Rör ut maizena med lite vatten och rör ner blandningen i soppan.
  5. Tillsätt grovhackade sockerärter, salladslök och koriander. Ge soppan ett snabbt uppkok.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk eller ägg.

Tips

Soppan blir en gryta om du tar 1 extra msk maizena (för 4 port). Servera gärna med jasminris.