Hoppa till sidans innehåll

Recept

Köttbullar med två smaker

Aromatiska köttbullar i två olika smaker. Gör först en saftig grundsmet och bestäm sen om du vill smaksätta med kryddpeppar och strimlad bladpersilja eller spiskummin och kanel.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Smaksättning 1

  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 msk strimlad bladpersilja

Smaksättning 2

  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk klippt smörgåskrasse

Gör så här

  1. Blötlägg ströbrödet i mjölken ca 5 minuter. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda samman alla ingredienser till grundsmeten med salt och peppar till en jämn smet. Krydda med antingen kryddpeppar eller spiskummin och kanel.
  3. Rulla till köttbullar. Stek dem färdiga i smör 3-4 minuter. Strö över persilja respektive krasse precis före servering.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, använd vatten eller laktosfri mjölk. Stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer