Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kantarellsnittar med chèvre

Fräs kantareller, eller annan svamp, i smör med hackad vitlök. Krydda med hackad persilja, salt och peppar. Lägg på rostade baguettebitar och toppa med chèvre. Gratinera i ugn tills osten fått lite färg. Lyxigare snitt får man leta efter!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014.

Ingredienser

  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 12 rostade baguetteskivor
  • 12 bitar getost av chèvretyp

Näringsvärde per portion

Energi: 1480 kj / 354 kcal
Protein:13 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 9 g
Salt: 1,78 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs svamp och vitlök i smöret ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela svampröran på brödbitarna och lägg på en bakpappersklädd plåt. Toppa med chèvre.
  5. Gratinera bröden i ugnen tills osten har fått lite färg, ca 3 minuter.
  6. Strö över hackad persilja strax före servering.