Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kanelcrème brûlée

Denna crème brûlée är den perfekta desserten och har en härlig smak av kanel. Kanelcrème brûlée tillagar du av äggulor, vispgrädde och mjölk och har en underbar knäckig yta av råsocker och rivet apelsinskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 kanelstänger
  • finrivet skal av 1 1/2 apelsiner
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Vispa äggulorna med hälften av sockret. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång och resten av sockret.
  3. Ta bort kanelstången och häll blandningen över de uppvispade äggen. Blanda noga och häll upp i portionsskålar.
  4. Sätt skålarna i vattenbad i ugnen tills massan har stannat, vilket tar ca 1 1/2 timme. Man kan skaka formarna lätt för att se om massan har stannat. Ställ kallt efter att de svalnat.
  5. Sätt ugnen på "grill", högsta värme. Blanda rivet apelsinskal med råsocker. Strö ett tunt lager av blandningen på bryléerna. Gratinera hastigt direkt under grillelementet tills ytan blir knäckig och fått fin färg.