Hjort med sörmländska tillbehör

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hjort med sörmländska tillbehör

Ett tjusigt recept på hjort med sörmländska tillbehör som kantarellsås, korngrynsfräs och utsökt rabarberchutney. Du använder bland annat kantareller, grädde, korngryn, palsternacka, kålrot, bacon, rabarber och äpple. Festligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Hjort med sörmländska tillbehör

Ingredienser

4 portioner

Kött

1 kg racks av dovhjort eller biff av kronhjort eller annat viltkött (1 kg dovhjortsracks motsvarar 700 g kronhjortsbiff)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

Kantarellsås

500 g kantareller
1 msk smör
4/5 dl finhackad rödlök
3 dl vispgrädde
salt
peppar

Korngrynsfräs

2 dl korngryn
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
100 g kålrot
140 g bacon (gärna av vildsvin)
1 liten purjolök
1 msk smör
2 msk repad hackad timjan

Rabarberchutney

1 kg rabarber
3 rödlökar
1 äpple
8 dl socker
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 - 1 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
00:03:00
00:07:00
00:02:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • test

    Marianne

Testa liknande recept

  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Finsk kålrotslåda
    Betyg 4.3 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad