Räktårta

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Räktårta

Räktårta är perfekt att bjuda på som förrätt eller till buffén. Den här tårtan består av en botten på kavring och smör och en fyllning på bland annat ägg, räkor, rödlök, crème fraiche och dill. Toppa kavringstårtan med färsk gräslök, rädisor, salladsärtor och tångcaviar.  

En rund tårta på fat, toppad ned räkor, rom gräslök och salladsärtor och en bit utskuren på en assiett.

Ingredienser

12 bufféportioner

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

4 gelatinblad
2 ägg
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 rödlök
1 citron (finrivet skal och 2 tsk saft, för 12 bufféportioner)
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Topping

20 g färsk gräslök
4 rädisor
10 salladsärtor
1/2 förp röd tångcaviar eller stenbitsrom (à 70 g)

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:08:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi892 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt1.6 g
Kolhydrater9 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskig smörgåstårta
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Små silltårtor i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtårta med ärtkräm
    Betyg 3.2 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad