Grovt rågbröd
Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
1 limpa
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk eller yoghurt
3/4 dl ljus sirap
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk/yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Receptet har uppdaterats med längre gräddningstid 2020-08.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g
Kommentarer
Vi älskade helt enkel. Men nu ska jag baka det igen och har inte mycket filmjölk undrar om det går att blanda med mjölk?
Aida
2024-04-04Hej Aida! Det går säkert bra, bara du har kanske hälften filmjölk i alla fall. Syran från filmjölken behövs för att bikarbonaten ska fungera som jäsmedel nämligen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Hej jag 6ndrar om jag kan blanda filmjölk med mjölk?
Aida
2024-04-04Kan man ersätta sirapen med nåt annat? Skulle även vilja ha banan och/eller morötter. Kan man ersätta sirapen med banan eller morötter kanske?
Celia
2024-02-15Hej Celia! Nu är det ju inget vi provat men jag skulle gissa att du kan byta ut sirapen mot 1/2 banan. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-15