Recept

Grönsaksgryta med sardeller

Letar du efter en snabb middag? Då kanske denna smakfulla grönsaksgryta med salta sardeller skulle passa. Puttra snabbt ihop grytan med mosade sardeller, stekt aubergine, zucchini och tomatpuré. Servera grytan med oliver, puylinser och fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1/2 zucchini
  • ca 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ca 8 sardeller
  • 2 dl svarta oliver med kärnor

Till servering

  • ev kokta puylinser
  • ev grönsallad

Gör så här

  1. Dela aubergine och zucchini på längden. Skär halvorna i cm-tjocka skivor.
  2. Stek aubergine och zucchini i omgångar i rikligt med olivolja i en stor stekpanna.
  3. Tillsätt pressad vitlök som får fräsa med en stund mot slutet. Tillsätt tomatpuré och vatten.
  4. Mosa sardellerna med en gaffel. Rör ner sardellerna och låt småputtra 4-5 minuter.
  5. Blanda i oliverna och servera gärna med kokta puylinser och en grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.