Grönsaksbuljong med svamp

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
0
Grönsaksbuljong med svamp

Svamp är en finurlig ingrediens i matlagningen som bidrar med mustig smak och den femte grundsmaken umami. Inte minst i en hemkokt buljong, där grönsakerna som kokar ger smak åt en kikärtssallad. Grillad sallad och portobello fulländar rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Grönsaksbuljong med svamp

Ingredienser

4 portioner

Grönsaksbuljong

400 g  rotselleri
1   morot
1   gul lök
3   vitlöksklyftor
2   tomater
250 g  champinjoner
2 msk  rapsolja
1 1/2 l  vatten
1   lagerblad
10   svartpepparkorn
2 1/2 tsk  rökt paprikapulver
1/2 dl  japansk soja

Kikärtssallad

4 dl  grönsaker (från buljongkoket)
1   förp avrunna kokta kikärtor (à 400 g)
1/2   finhackad rödlök
1/2   finhackad röd paprika
1 dl  fint tärnad gurka
1 dl  hackad persilja
3 msk  äppelcidervinäger
3 msk  olivolja
1 krm  svartpeppar
2 krm  salt

Jalapeñodressing

2   urkärnade jalapeños
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  risvinäger
1 dl  rapsolja
1/2 tsk  salt

Tillbehör

8   små portabellosvampar
4   gemsalladshuvuden
rapsolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad portabello och lök med basilikacrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga